Dit ga je leren:

Human-centered innovation
Reframing van vraagstukken
Creatieve oplossingen bedenken
Rapid prototyping

Over deze masterclass

In deze masterclass leert Janne Vereijken je de ins & outs van Design Thinking. Deze onmisbare innovatiemethode wordt niet alleen gebruikt voor de ontwikkeling van producten en diensten. Design Thinking wordt ook toegepast bij de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, beleid en systemen.

De iteratieve en hands-on aanpak draait om het begrijpen van de gebruiker, het betwisten van aannames, het creëren van innovatieve oplossingen en het snel testen van prototypes. Stuk voor stuk ingrediënten om op een kostenefficiënte manier tot waardevolle innovaties te komen.

Maar hoe pas je dit toe in de praktijk? Design Thinking biedt een toolbox aan verschillende technieken waaruit je kunt putten. Janne Vereijken neemt je mee door de verschillende fasen van het design thinking proces. Op heldere wijze geeft ze je uitleg, herkenbare voorbeelden en praktische tips voor het toepassen van design thinking.

Thema’s die aan bod komen

 • De doeleinden, het proces, de kenmerken en de kracht van Design Thinking
 • De voorbereiding van een design thinking project
 • Dieper inzicht krijgen in eindgebruikers en hun behoeften.
 • Het reframen van vraagstukken en definiëren van problemen
 • Technieken voor het genereren van creatieve ideeën
 • Het doelgericht bouwen prototypes
 • Het uitvoeren van gebruikerstests
 • Betekenisvol communiceren en overtuigend pitchen

Doelgroep

Iedereen die werkt aan innovatieve oplossingen. Janne Vereijken heeft uiteenlopende doelgroepen getraind. Van innovatiemanagers, productontwikkelaars, UX-designers, R&D specialisten en engineers tot consultants, CEO’s, startup founders, business developers en marketeers. Ook beleidsmakers (stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, infrastructuur, economie), architecten, bouwkundigen, HR-professionals en communicatieprofessionals hadden baat bij de methodiek. Zelfs traditionele beroepsgroepen als verzekeraars, bankiers, auditors en politiekorpsen gingen succesvol met de Design Thinking trainingen aan de slag.

Blended leren

Deze masterclass is uitstekend te combineren met een live lezing, workshop of webinar met Q&A, waarin Janne Vereijken in gaat op de vragen en uitdagingen die leven binnen jouw organisatie of team. Wil je meer hierover weten? Klik op de onderstaande button en vul geheel vrijblijvend het formulier in.

Volg onze online masterclasses voor maar €19 ex btw/maand (jaarlijks gefactureerd)

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees.

 • Toegang tot deze én vele andere online cursussen
 • Online leren van de beste sprekers van Nederland
 • Maandelijks nieuw aanbod
 • Custom abonnementen voor teams en organisaties
Direct starten Meer informatie voor organisaties
soofos plus cursussen op laptop

Over de Spreker

Profielfoto

Janne Vereijken

Janne Vereijken (1982) is strateeg, innovator, ondernemer en Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2018. Met haar bedrijf Spring Company begeleidt zij organisaties bij de ontwikkeling van succesvolle strategieën en innovaties. Ze boost de innovatiekracht van teams en organisaties zodat zij hun eigen toekomst kunnen maken. Janne Vereijken heeft 12 jaar ervaring met consultancy, procesbegeleiding, learning & development & keynote speaking op het gebied van strategie en innovatie. Haar expertisegebieden zijn visie- en strategieontwikkeling, futures thinking, product development, service design, business model innovation, design thinking, creative thinking, product- & technology roadmapping, innovation management, innovation leadership & culture. Daarnaast is Janne veelgevraagd jurylid bij diverse innovatie- en ondernemerschapscompetities en awards.

Bekijk meer cursussen van Janne Vereijken →

Inhoud van de cursus

Les 1 – Introductie design thinking 00:10:06
Les 2 – Getting Started 00:07:17
Les 3 – Empathize 00:10:42
Les 4 – Define 00:09:09
Les 5 – Ideate 00:10:33
Les 6 – Prototype 00:09:47
Les 7 – Test 00:11:59
Les 8 – Communicate 00:09:42

Reviews

5

5
3 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 5

  Leuke masterclass is dit! Ik heb hem in twee keer uitgekeken. Goede spreker en heldere uitleg. Ik beveel hem iedereen aan die meer wil weten over design thinking.

 2. Complete en praktische overview van de Design Thinking methodiek

  5

  Deze masterclass is absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een complete overview van de Design Thinking methodiek! Naast (theoretische) achtergrond informatie worden ook praktische voorbeelden gedeeld. Daardoor maak je snel kennis met de basis ideeen achter deze methode en krijg je goede handvatten om zelf aan de slag te gaan.
  De cursus is eenvoudig modulair te volgen en iedere module wordt afgerond met een korte samenvatting.

 3. 5

  Deze masterclass heeft me in korte tijd inzicht en tools gegeven om Design Thinking binnen organisaties toe te passen. Het proces van Design Thinking wordt stap voor stap uitgelegd in heldere taal. Er worden diverse methodes aangereikt om elke processtap succesvol toe te passen. Een aanrader voor iedereen die in weinig tijd de methodiek van Design Thinking wil leren gebruiken!

© 2024 deSpreker.nl -