Dit ga je leren:

The art of storytelling
Waarom vertellen we verhalen
Gedragsverandering via storytelling
Over waardevolle emotie

Over deze masterclass

Hoe vertel ik een verhaal? Wat is het verhaal van mijn organisatie eigenlijk? Wanneer is een verhaal een verhaal? Dit lijken simpele vragen, maar weet u het antwoord?

Moet er drama zijn, een plot en/of emotie? En waarom zijn dit soort ingrediënten van belang als ik een boodschap wil vertellen? Regisseur Martin Koolhoven heeft door de jaren heen geleerd hoe een verhaal het beste overkomt.

Blended leren

Deze masterclass is uitstekend te combineren met een live lezing, workshop of webinar met Q&A, waarin Martin Koolhoven in gaat op de vragen en uitdagingen die leven binnen jouw organisatie of team. Wil je meer hierover weten? Klik op de onderstaande button en vul geheel vrijblijvend het formulier in.

Ik heb interesse in een groepsafname of blended leren programma

Volg onze online masterclasses voor maar €19 ex btw/maand (jaarlijks gefactureerd)

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees.

 • Toegang tot deze én vele andere online cursussen
 • Online leren van de beste sprekers van Nederland
 • Maandelijks nieuw aanbod
 • Custom abonnementen voor teams en organisaties
Direct starten Meer informatie voor organisaties
soofos plus cursussen op laptop

Over de Spreker

Profielfoto

Martin Koolhoven

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP De Tijd ooit dat er celluloid door zijn aderen stroomt. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij zijn internationale debuut met Brimstone, een western-thriller die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Voor deze film wist Koolhoven acteurs als Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington en Carice van Houten te strikken.

Bekijk meer cursussen van Martin Koolhoven →

Cursusoverzicht

Aflevering 1: Wat is een verhaal? 00:08:49
Aflevering 2: Waarom vertel je een verhaal? 00:06:21
Aflevering 3: Perspectief 00:11:47
Aflevering 4: Emotie 00:07:53
Aflevering 5: Drama 00:21:31

Reviews

3

3
1 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 3

  Het is een korte cursus, je kijkt het zo achter elkaar door. De opbouw van elke les is leuk, de koppeling van onderzoeken of scenes aan de theorie werkt goed. De theorie buiten de onderzoeken en film is heel basic. Elke les is eigenlijk samen te vatten in een zin en geeft weinig tools om zelf toe te passen. Het zijn de belangrijkste facetten van storytelling, maar mist verdieping.

© 2024 deSpreker.nl -