Dit ga je leren:

Kenmerken van alle werkende generaties + generatie Z.
De misverstanden rond een gezonde samenwerking tussen generaties.
De belangrijkste ingrediënten voor een inclusieve organisatie.
Verschillende generaties constructief en eigentijds kunnen samenwerken

Over deze masterclass

Deze cursus geeft antwoorden op de vraag hoe je met alle generaties samen kunt werken aan een inclusieve organisatie, die voortdurend met haar tijd meegaat. Dat is vooral een grote uitdaging voor de vele vergrijzende organisaties. Ook zeer actueel, omdat veel crisissen worden veroorzaakt door gedateerd gedrag en verouderde processen en systemen.

De cursus bevat een praktische aanpak met een wetenschappelijke onderbouwing. Gelardeerd met video’s van generaties en scènes van het generatietheater. Dus nog heel leuk ook.

De thema’s die aan bod komen:

Generatie-diversiteit, de werkende generaties, de bewuste generatie z (2000-2015), vergrijzing in organisaties, werkenergie, vitaliteit, duurzaam werken, gedateerde sociale processen en het updaten ervan, evolutie van gedrag en van sociale processen, voortdurend bij de tijd blijven, leiderschap, generatiewisseling, sociale trends, misverstanden over jonge en oudere generaties, ingrediënten van een inclusieve organisaties.

Opzet masterclass

Korte introducties worden afgewisseld met video’s van generaties, scènes gespeeld door acteurs van het generatie-theater en een generatiequiz.

Alles is gebaseerd op uitkomsten van het unieke generatie onderzoek van sociaal psycholoog en generatie-expert Aart Bontekoning in honderden organisaties in alle branches. Hij is de enige in de wereld die promoveerde (in 2007) op ‘de invloed van opvolgende generaties op de ontwikkeling van een organisatie(cultuur)’. Iedere module eindigt met een opdracht die de deelnemers helpt om zich praktisch te verdiepen in het onderwerp.

Doelgroep

Voor formele en informele sociale leiders die streven naar inclusieve organisaties en naar sociale, economische en ecologische winst tegelijkertijd. Voor iedereen die beseft dat voor zijn of haar organisatie sociale evolutie en het updaten van processen en systemen net zo belangrijk zijn als vakmanschap, technologische ontwikkelingen en economisch succes.

Blended leren

Deze masterclass is uitstekend te combineren met een live lezing, workshop of webinar met Q&A, waarin Aart Bontekoning in gaat op de vragen en uitdagingen die leven binnen jouw organisatie of team. Wil je meer hierover weten? Klik op de onderstaande button en vul geheel vrijblijvend het formulier in.

Ik heb interesse in een groepsafname of blended leren programma

Volg onze online masterclasses voor maar €19 ex btw/maand (jaarlijks gefactureerd)

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees.

 • Toegang tot deze én vele andere online cursussen
 • Online leren van de beste sprekers van Nederland
 • Maandelijks nieuw aanbod
 • Custom abonnementen voor teams en organisaties
Direct starten Meer informatie voor organisaties
soofos plus cursussen op laptop

Over de Spreker

Profielfoto

Aart Bontekoning

Aart Bontekoning ontwikkelde de afgelopen 20 jaar zijn expertise op het gebied van ‘de evolutionaire kracht van generaties in organisaties’. Hij is consultant, veelgevraagd spreker en auteur van boeken en artikelen op dit terrein. Hij gaat in op de verschillen tussen generaties en hoe deze benut kunnen worden binnen organisaties.

Bekijk meer cursussen van Aart Bontekoning →

Cursusoverzicht

1. Video: Aart Bontekoning over generatie-diversiteit 00:12:01
2. Video: De natuurlijke functie van generatie-diversiteit 00:17:52
3. Video: Updaten met alle generaties (1) 00:15:41
4. Video: Updaten met alle generaties (2) 00:11:54
5. Video: Generatiewerk aanpak 00:15:17
6. Video: Generatiewisseling & Sociale trends 00:15:33
7. Video: Ze komen eraan: de bewuste generatie Z 00:18:55
8. Video: De generatiequiz 00:10:57
9. Video: Naar een inclusieve organisatie (Met Audry Bron!) 00:22:59

Reviews

4

4
1 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Ongelofelijk veel meerwaarde in korte tijd

  4

  Ik sta er echt van te kijken hoeveel informatie je voor dit bedrag krijgt. Een enorme aanrader!!

  In de modules krijg je als deelnemer heel veel informatie over de verschillende generaties en hoe ze zich bewegen in bedrijven. Het fijne is dat dit wordt afgewisseld met veel praktische voorbeelden en grappige (en heel herkenbare) sketches.
  De meerwaarde zit voor mij vooral in de praktische opdrachten na bijna iedere module, waarmee je zelf aan de slag gaat.

  Een prachtige cursus voor zowel werknemers, als leidinggevenden als HR professionals om beter te leren begrijpen hoe ze energiek kunnen samenwerken en organiseren.

  Let op: onder veel video’s staat vaak nog meer informatie. Scroll dus even naar beneden bij iedere video voor downloads of verwijzingen.

© 2021 deSpreker.nl -