Dit ga je leren:

Structuur in het proces
Weten waarmee je bezig bent
Leer het spel
En verdien een hogere opbrengst

Over deze cursus

Bij meer dan de helft van de bedrijfsverkopen treden problemen op. Een onduidelijk proces, vage afspraken en verkeerde verwachtingen zijn de voornaamste knelpunten in het proces van bedrijfsverkoop. De voornaamste reden hiervoor is de onervarenheid van de verkopende ondernemer. Deze onervarenheid zorgt vaak voor miscommunicatie met de potentiële kopers, verwarring en uiteindelijk een minder hoge opbrengst. Een goede voorbereiding is hier meer dan het halve werk.

Als ondernemer moet je het proces begrijpen en de belangrijkste stappen kunnen beoordelen. Ook al besteed je het overnameproces vaak uit aan een gespecialiseerde adviseur, dan nog moet je weten wat er gebeurt en hoe de belangrijkste stappen gaan. Daarmee zorg je voor rust in het proces, duidelijkheid bij alle partijen en uiteindelijk een beter resultaat.

Sander Scholten en Bernd Mintjes van Overnameadvies.nl leggen in deze serie alle stappen van het proces uit en geven u de juiste tips om een goed resultaat te behalen.

Blended inspiratie

Deze masterclass is uitstekend te combineren met een live lezing, workshop of webinar met Q&A waarin Bernd Mintjes in gaat op de vragen en uitdagingen die actueel zijn binnen jouw team en organisatie. Interesse? Klik op onderstaande button en vul geheel vrijblijvend het formulier in.

Volg onze online masterclasses voor maar €19 ex btw/maand (jaarlijks gefactureerd)

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees.

  • Toegang tot deze én vele andere online cursussen
  • Online leren van de beste sprekers van Nederland
  • Maandelijks nieuw aanbod
  • Custom abonnementen voor teams en organisaties
Direct starten Meer informatie voor organisaties
soofos plus cursussen op laptop

Over de Spreker

Profielfoto

Bernd Mintjes en Sander Scholten

Drs. Bernd W. Mintjes is oprichter van de Maxwell Group te Amsterdam. De Maxwell Group was jarenlang het toonaangevende adviesbureau op het gebied van innovatie & ondernemerschap in Nederland. Na zijn studies psychologie en economie was hij als investeerder, adviseur en manager betrokken bij de start en groei van meer dan 200 succesvolle bedrijven. Sander Scholten heeft een executive master in Mergers & Acquisitions and Valuations van de RUG (2018 – 2020) en een master in Bedrijfswetenschappen van de RUG (1998 – 2004). Hij is als Register Valuator aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) en daarnaast lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB). Na zijn carrière te zijn gestart bij DSM, heeft Sander een gezamenlijke onderneming opgezet met het Luxemburgse EuroDNS. Deze verkocht hij, net als de twee webbedrijven die volgden. Sinds 2015 is hij verantwoordelijk voor de commerciële kant van WebshopΟvername en nu OvernameAdvies.nl.

Bekijk meer cursussen van Bernd Mintjes en Sander Scholten →

Cursusoverzicht

Les 1 – De voorbereiding (Bernd Mintjes) 00:09:34
Les 2 – De waarde van jouw bedrijf (Sander Scholten) 00:12:08
Les 3 – Het verkoopmemorandum (Sander Scholten) 00:11:48
Les 4 – Je bedrijf te koop zetten (Bernd Mintjes) 00:12:21
Les 5 – De onderhandeling (Sander Scholten) 00:11:21
Les 6 – De overdracht (Sander Scholten) 00:08:17

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2024 deSpreker.nl -